Wednesday, September 9, 2009

Pinggan Darlie mak aku..

Pinggan Arcopal 5 almari.. Mangkuk Pyrex 3 Gobok.. Pinggan Pillivuytus 1 lemari cermin.. Piring Sorrento Tuscan Blue 3 rak.. Set Pinggan Mangkuk Royal Albert Country Roses 3 cupboard cermin lip lap- lip lap..

TAPI.... suma pinggan mangkuk cantik2 tu cuma jadi bahan pameran dalam almari kaca or masih disimpan rapi dalam kotak... kite cuma ble makan guna pinggan percuma beli Darlie.. or pinggan free beli Kentuki.. or pinggan plastik ala2 budak tadika.. so ape motif mak kite beli pinggan mahal2 tu?.. untung betul gerobok cermin umah aku tu... dapat merasa diletak dengan pinggan mangkuk mahal... agaknya kalau sesekali sekala dihidangkan guna pinggan mahal tu ceria tekak aku ni... hhmmmmm... makin sedaplah makanan yang dimasak tu AGAKNYA.. maklumlah, buat masa ni aku masih lagi makan pakai pinggan free beli ubatgigi Darlie tu... so aku x berapa nak tau apa perasaan makan pakai pinggan mahal tu..

*aku rasa balik ni aku nak cilok sepinggan dua pinggan mahal tu untuk jadi alas juadah berbuka puasa yang aku import khas dari bazar ramadhan... mesti makin sedap... nyuummmmmm...

4 comments:

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hoho..papepon,mai santai blog gua..kite rilek2..

Metamorphosis Boy said...

kahkah..mak2 mmg camtu..kdg2 pinggan tu segale2nyer..kalah nyawa..

kupu-kupu biasa said...

meta.. sangat lah setuju.. sebab tu aku dh start pecahkan pinggan Darlie mak aku satu demi satu... hehehe... untung2 by raya dah ble merasa pakai pinggan mahal..

mala.kariban said...

mmg pun..mak aku pun cam tu gak..kdg tu pinggan yg zaman purbakala pun still simpn lg..hadiah kawin katanya..layankan aje..