Monday, September 21, 2009

Telenovela raya..

pagi agak muda.. kalau kat umah aku memang haram x buka mata lagi tapi memandangkan sesi berebut toilet dgn semua sepupu sepapat aku akan bermula japgi aku gagahkan juga mata untuk dibuka.. perangai buruk sejak ada teknologi canggih wujud ialah celik mata terus tgk screen handphone kot2 lah ade org yg sudi msg aku.. as usual cam haram xde.. tgn terus pantas menaip message yg agak mendayu ayatnya.. (jgn tanya coz aku pon xtau camne ayat mendayu tu... hahaha)..

gua tanya.."kita jadi jumpa x?"

dia jawab "kan dah bgtau.. kang x jadi baru tau"

dengan pantas dan bernas aku merempit ke toilet.. dengan cilokan yg tajam aku dapat mendahului kazen aku yg lembab mcm siput h1n1..

setelah mandi ala kadar aku pon mengenakan baju kurung yg dah habis cun dah aku rasa.. dengan rambut yg diikat setengah dan muka yg natural gila (sebab gua lupa bwk balik make up langsung..).. aku berjalan dengan penuh yakin merapati kereta Myvi hitam itu... tanpa bagi salam aku terus meluru masuk dalam keta.. jantung tidak semena2 dah terlondeh masuk ke dalam perut... gugup aku seketika apabila menatap wajahnya kali pertama... comel.. dia kenalkan diri... namanya... hmmm.. namanya... ahhh... lupa lah plak... xpe kite abaikan dulu part nama.. yg penting aku terkesima dgn lirikan matanya yang agak cheecky itu... (betul ke aku eja ni?).. kami berborak tak panjang... hanya sekadar berkongsi cerita biasa... bila masa untuk pulang sudah tiba, hati yang tadi gembira telah berubah jadi muram durja.. rohani meronta2.. bibir gerak-gerak seolah berbicara.. kelipan mata mula mengolah kata rindu tak terhingga.. namun kaki diayun keluar dari kereta sambil diri memanjangkan doa agar ditemukan lagi walaupon hanya sekadar didalam mimpi...

*amacam?? tragis x cerita gua?.. penat gua karang.. sambil drive gi beli barang kat pasar tu beb gua karang telenovela ni.. hehehe... cara x?.. saje je nak bikin korang panas baca telenovela raya aku ni.. hahahaha... ayat aku rhyme semacam je kan??... dramatic x?.. hehehe.. esok gua try karang cite lain plak ek.. tu pon klu gua x bz tgk Astro.. hahahahaha...

4 comments:

Pepatung Mematung said...

sempat ko berangan masa memandu yer... nasib idop lagik.. wakakakaka.. atau ini adalah....

Metamorphosis Boy said...

kalau aku dekat mmg aku sula buluh lemang masok lubang hidong ko!!

hampeh!! aku da suspen kot2 tu jodoh ko di aidilfitri..

tu sebab aku x suke ko mengarang novel!! sebab ending dia tak pernah bahagia tp menyakitkan jiwa!!

kupu-kupu biasa said...

pepatung, adalah mende?.. ayat ko x abis lah syaithon...

meta, perrghhh ganas... hehehe... saje je nak ko suspen.. ye lahhh nanti aku buat yg bahagia.. tp nama pon telenovela so ending memang selalu hanging lah wei...

cik bunga said...

ahahaha.
bongek siot cte ko hahaha.

ingat btul3 ah hahaha.