Tuesday, September 29, 2009

lelaki akan nampak lebih mengancam bila...

1. Baju Melayu kaler Hitam.. full siap dgn songkok and samping

pergghhhhhh... aku bukan nak cakap ape ah... lelaki yg muka buruk camne pon kalau pakai baju melayu kaler itam usually akan menarik perhatian perempuan... sirius ni wei... secara yang tetibe nyer kau akan kelihatan jauh lebih manessssss dari biasa... lagi2 kalau kau jenis yg tinggi... lagi lah.... ffuuuyyoooooooo... serious... air liur gua pon ble deras kalau tengok... hehehehehehehe




2. sweatshirt + kemeja + jeans...

tiga pic diatas adalah contoh terbaik pemakaian sweatshirt... manessssss... aku tau mesia panas... jgn ah pakai masa korang nak gi dating kat luar... kalau dating kat tempat ada aircon adalah sgt cara.. mantap gua cakap lu... hehehehe






3. sweater.. jacket.. (kecuali jacket jeans... serious out beb)

bg aku, lelaki patut ada sweater or jacket yg smart dalam almari.. kalau boleh more than one... nampak sangat hip beb.. tapi tolong fokus ye kengkawan, bukan jacket jeans... itu dh out dated skit... jacket khakis or sporty sweater mcm yg kaler oren diatas tu amat dialu2 kan.. ia dapat menaikkan saham anda.. nampak ah stylo skit tapi jgn over sgt ye.. nanti nampak mcm nak gi audition jadi hip hoppers plak... hehehe

reason terbaik nape perlu ada sweater or jacket ialah nanti bila tgk movie, awek kau sejuk kau ble hulur jacket kau kat dia. baru nampak macho dan romantik beb... but perlu diingatkan, jacket or sweater tu perlu dibasuh juga yer.. kalau bau macam longkang, awek mana pon sanggup bersejuk dari disarungkan jacket itu... hehehehehe...







4. Bad boy looks

penampilan sempoi ala2 bad boys adalah hot ye kengkawan.. tapi jangan ah selekeh sangat... tshirt yang smart (kolar elok lagi dan x serabai).. jeans lusuh (bukan yg dh koyak kat lutut or mana2 bahagian eh... ).. kasut converse or jack parcel or kasut sport yg leisure (bukan yg bwk jogging or futsal tu ek... kasut sk8 pon bukan)..

penampilan je nampak badboys dan sempoi tapi perangai jangan macam haram sangat nak badboys juga... memang x laku lah kau jawabnya... mungkin sedikit messy dapat membantu tapi bukan bau macam gampang... diingatkan lagi sekali... perempuan x suka lelaki bau mcm gampang... sila mandi dan pakai deodoran... hahahahahahaha...

neway kalau muka nakal skit pon kengkadang laku juga... aku pon x sure nape.. diingatkan ye kengkawan... NAKAL... bukan GATAL...


*aku xtau ah pasal org lain... lain org lain mata... tapi mengikut pemerhatian aku yg sungguh jitu... aku yakin bila lelaki pekai pakaian tertentu, or atleast mcm mana yang aku mention kat atas tu, mereka ble buat perempuan toleh kearah mereka dua kali... serious gua cakap lu... x rugi beb kalau korang ada koleksi pakaian ni suma... investment ah kira... eleh korang ingat korang je ke suka usha perempuan... kiteorang pon ada mata nak usha lelaki yang gojes2 ni... kihkihkih..

Namun koleksi baju2 yg menaikkan kemanessss-an anda ni sia-sia jika perangai macam lakhanat.. so perangai dan kebersihan diri serta bau badan juga perlu dititik beratkan....


4 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

kalo mcm tue aku tergolong dlm bad boy looks la.....
jeans masih x koyk lagi..
koler baju pun x srabai...
hehehe..

Zulfadzly said...

beb..aku rasa Maskulin kene bg ko satu column khas dlm megazine diorang..lantik ko jd consultant ker..

kupu-kupu biasa said...

biskut.. aku pon x tau kau kategori ape coz pic tu ko pakai baju melayu... hahahahaha

ah boy @ zul @ fad @ ly... aku pon rasa mcm tu gak... nanti ah aku try send resume aku kat diaorang.. hahaha

BISKUTMARIE(",) said...

kalu secare nyata nye aku lebih kurang bad boy looks yg mcm dlm blog ko tu la....
hahahah...