Friday, September 11, 2009

Paham ke x maksud sayang ni?

Tadi aku gi lepak dengan jaya dan tuntasnya (jgn tanya apa maksud tuntas... aku pon xtau tp bunyi mcm canggih gitu.. haha).. dengan kawan aku ler.. reramai... buka bersama lah kononnya.. pastu ter-open story pasal lelaki dan cinta... sekali gus membuatkan aku terfikir sejenak.. Lelaki ni bila dia panggil kau sayang... bila dia kata dia sayang kau bagai suma ni.. diaorang ni paham ke x maksud sayang tu?.. diaorang paham tak kokmikmeng (commitment) yang tersirat disebalik panggilan sayang tu?.. boleh tak jangan main petik jer panggil orang sayang kalau kau tak berape nak paham maksud sebenar sayang tu...

Sayang bukan sekadar pada kata2 ye kengkawan sekalian... sayang tu lahir dari hati dan perbuatan.. kalau kiteorang ble igt korang setiap saat walaupon dalam keadaan yang sangat2 bz dengan kokmingmeng lain seperti bekerja dan bergosip berkati2, tak kan seminit dalam 24jam hari korang tu pon korang xleh nak free kan untuk ingat kat kiteorang and msg kiteorang.. eleh bukan susah sangat pon nak msg... and bg mereka yg kedekut nauzubillah tu plak, xkan mscall pon xleh kot.. sedangkan phone dalam kocek pon ble terdial sendiri... takkan lah sambil berak pon korang kena lukis pelan kan??.. mestilah fokus dgn pem-berak-an dan x bawak kerja masuk tandas kan??.. so tgn yg free sambil meneran tu boleh saje hantar msg kat kiteorang ckp korang rindu.. or atleast cakap "i igt kat u" susah sangat ke beb??.. benda ni sebenarnya mudah cuma korang je yg sengal xnak buat.. sebab korang yakin kiteorang tetap akan setia.. untuk pengetahuan korang... awek korang ni suma sebenarnya manusia yg ada perasaan and bukan tunggul.. once korang dh push mereka ke tahap maksima, mereka xkan teragak2 nak blah... sebab mereka ada hak untuk bahagia dan bukan dilayan macam sampah or macam gf angkat yg bila korang kesepian korang call and bila ada bola kat tv korang abaikan dia...

kesimpulannya.... tolong lah paham maksud tersirat perkataan sayang tu... jangan main sedap ungkapkan tapi komikmeng disebalik perkataan tu korang amik mudah dan tak diendahkan... tolong fokus yg awek2 korang tu suma adalah seorang yang hot and anytime diaorang ni ble di-tackle oleh mamat2 yang jauh lebih manesssss perangainyer dari korang... so sila bertindak untuk mengubah perangai korang yang tak berapa nak manesss tu ye.. aku cuma mampu memberi pendapat dan nasihat... hala tuju relationship korang tu korang yang kena anyam sendiri.. gua bg tapak tp lu yang kena anyam sendiri.. gua x cukup bagus nak anyam.. sebab tu gua tak kawen2 lagi.... hahahahaha... cam haram je promote diri sendiri... dammnnnn..

4 comments:

cik bunga said...

aku amat setuju dgn post ko nih..
cam org puteh ckp, 'action speaks louader than words'..
perbuatan tu lebih bermakna tau dr ayat2 manis huhuhu.

Pepatung Mematung said...

yezzaa.. apa yang pasti diaorg x mampu nak syg kiter sebanyak maner kiter syg kat diaorg.. kiter maybe mampu untuk igt diaorg mase kite bz tapi diaorg tak mampu utk buat perkara yang samer.. dah memang lumrah hidup kot..

BintangHati said...

stuju wpun aku pun kira gf tunggul gak... i'm speechless...

e-sya fika said...

btol .. stuju cgt ..
diowg eyngat kita sbg 'gf' diowg neh
hnya utk diowg jewp ??
so,suka suki lyan cm gf diowg x dk prasaan ..
alih2 , gf diowg gk yg mkn atie ..
mkn atie diowg x pw .. neh mkn atie sndrik ..
x kw haru tow bhaii ??