Friday, October 2, 2009

Typical malay guy

Gua x kata suma lelaki mesia ni jahat.. ramai gak yg baik dan luhur… tapi bak kate pepatah “kerana susu setitik rosak nila sebelanga”… errrr… terbalik kot.. ahhh ape2 ah… yang penting mcm haram perangai yg setitik ni..

Fine gua dengan ini membuat pengakuan terbuka yang gua ni x de ah se-hot mana… tapi ada ah sikit size beyonce (gua agak hugable) … ahaks.. however lelaki mesia (especially lelaki melayu) suka kalau perempuan kurus kering tinggal tulang…

Nak jadikan cerita, e’time gua gi starbuck or mana2 tempat yg up-grade skit dari kopitiam, (yg jaga kaunter usually lelaki melayu).. diaorang layan gua endah x endah jer… padahal tadi bukan main macam ikan terubuk xde tulang dia punya meliuk lentuk amik order dari kawan gua… endah x endah satu hal.. ada lah beberapa kali diaorang ignore gua yg sgt beyonce ni terus.. diaorang ble blah susun cawan dari amik order dari gua… gua sudah size Paris Hilton semula kah??.. teknik diet yg x berapa diet tu menjadi kah??.. gua sudah ada super power halimunan kah sehinggakan korang lelaki melayu ni x sedar langsung gua wujud??.. bukan gua cakap ape ah kan… bila lelaki bangsa lain jaga kaunter, tak kisah sape pon customer… x kisah apa size pon lu.. x kisah selekeh mana pon dressing lu.. diaorang layan lu macam customer terhormat… aahhhhh bukan kat kaunter saje… kat tempat lain pon macam tu gak… orang kita ni selalu kerek budget bagus pilih bulu padahal dia lupa kita sama2 asal dari tanah.. mereka x sedar yg kengkadang datang tmpt diaorg pakai selekeh tu sebenarnya berduit tapi malas nak belagak.. (kecuali gua..sebab mmg pakaian ruji gua adalah yg selekeh2 saje..)..

Neway… salah ke kalau gua saiz lain dari saiz Paris Hilton?.. kalau lu org x suka ble pegi jahanam… kalau kawan2 gua ble terima gua seadanya nape lu orang xleh terima… and gua x hodoh mana… gua agak cun juga…

10 comments:

mimie said...

hohoho..first time aku lepak sini.well miss kupu2,actually aku pun pernah mengalami2 detik2 tertekan seperti dia atas.maklum je la aku pun ala2 jennifer lopez yg hugeable jugak.

u know what,size doesnt matter.kepada yg "size racist " tu,lantak kotang la.bukan kite makan nasi mintak beras kt umah dorang.kan?kan?

kupu-kupu biasa said...

ha ah.. betul tu.. aku rasa mcm nak belasah je mamat2 yg poyo tu.. budget diaorg perfect sgt..

mimie said...

dats right.mcm bgos je dorang tu.padahal stok2 hampeh jugak.

Zulfadzly said...

ehem2...yg baik dan luhur tu aku la kan? kahkahkah..

weh mimie..ko merayap kat sini eh..aku blom pegi lagi ko dah pandai merayap..nak kene ko ni..

kupu2, jage kawan gebu aku ni tau..dia sgt buas!! hahahah

neway..mimie..this is kupu2..
kupu2..this is mimie..

tgk ape? salam lah!!

BISKUTMARIE(",) said...

beb...
gua de crite lebih kurang mcm ni la...
gua dgn mmber gua ade pegi butik nautica kat klcc...
kiteorng mmg slalu layan pakaian dari nautica ni...
bile kiteorng masuk dlm butik tu, pekrje kat situ bt endah tak endah je...
mmber gua mase tu nak beli belt, harge dlm 2 ratus la...
mmber gua tnye die bt xendah je...
mmber gua ni plak jenis ati cpt panas...
die kluar dari butik tu pegi bank pastu dtng balik...
die amek 1 belt pastu di bagi sume duit yg die kuarkn dari bank tu bagi kat pekerje tu...
mmber gua ckp "tolong kire kan erk, bnyk sgt la"..
pekerje tu terkebil² kire duit mmber gua tu...
pastu lebih die bgi mmber gua balik...
yg mmber gua bagi kat die ade la kat 6 ratus lebih, padahal belt tu 2 ratus je...
time tu kite orng mmg gelak giler la....
pekerje tu ingt kitorang ni masuk saje² je kot...
ke die ingt kami orng ni x der duit...
padan muke die kan...??
hahaha

kupu-kupu biasa said...

zul.. aku kehilangan kate2 seketika.. hahaha

biskutmarie... ko mcm lari topic skit tp acceptable lah gak.. ada bau2 petai skit... hahahaha

mimie said...

nak salam apenye..kitorang dia siap lepak kat mamak layan roti canai lagi..kan kupu2? kan? kan? (kenyit2 mate)


*sori la,lupe nak ajak ko lepak skali.well.u know..girl's talk

Pepatung Mematung said...

oii aku pon pernah kena mcm ni.. siot jer.. aku pakai jeans, tshirt n flip flop.. cam gampang dia xnak layan aku dak melayu kat kaunter tu.. tapi bila amoi mana ntah dgn baju ala-ala nak gi kelab malam tu jln ke kaunter, perghhh belom sempat amoi tu nak order dia dah beramah mesra.. dasar babi tonyok pilih bulu..

kupu-kupu biasa said...

ha ah... aku dh lepak mkn tosei lg kat kedai mamak dgn mimie.. sori zul.. aku mmg saje x ajak kau.. kau kan kena layan drama dalam keta kau.. hahahahahaha..

pepatung... itu namanya babi tonyok ekor pusing kaler pink kaki katek... hahahaha... baru lengkap beb..

Zulfadzly said...

kupu2 & mimie : takpe2 korang buat aku camni..bersekongkol la korang!!

biala aku layan roti canai ngn tosai sensorang!!