Wednesday, October 7, 2009

Telenovela versi semangat kesukanan

Dengan langkah yg malas aku layankan saja kehendak gila kawan aku yg kemaruk mahu melihat event yg melibatkan raket dan bola di padang terbuka berdekatan dengan sebuah pusat pendidikan yg agak high class bayaran yuran bulanannya… ayat pancing kawan aku sangat lumayan “banyak mamat manesss rugi kalau xgi usha”.. dengan berbekalkan janji kosong tu aku pegi gak tgk..

Aku hanya berdiri diluar pagar gelanggang.. malas nak terlalu rapat dengan player2 yg ada… bau sure macam haram punya.. aku rela usha jarak jauh dari tekak aku kembang kuncup tahan nafas..

Dari kejauhan aku dah usha mamat ni.. dia ble ah dikatakan star player untuk event ni.. cara dia pegang raket tu pon dah meruntun jiwa aku dah… jari mula mengedik memintal hujung rambut aku yg dah melebihi paras bahu ni… kushuk aku tenung dia.. ni stok kalau Roger Federer diri sebelah aku pon aku x perasan punya.. tak berkelip aku melihat hayunan tangannya memukul bola.. terbaik beb.. ye lah kalau x terbaik xde ah dia jadi star player..

Hari semakin terik.. hati bertambah resah… kulit mula terasa bagai dipanggang… tinggal cicah air asam jer… sasaran telah dikenal pasti.. dengan pantas aku berlari2 anak ala2 cite Baywatch kearah bangku batu bawah pokok yg nan rendang x berbuah tu.. jenis pokok tak dapat nak dipastikan.. mungkin pokok kayu… sebab pokok batu xde yg setinggi tu lagi..

Dalam kesibukan mengelap sun-glass aku yg bercapuk2 itu, satu teguran lembut kedengaran di telinga… perghhhhh syahdu gua cakap lu… terbuai2 gak ah sesaat dua… aku menoleh kearah suara itu… bibir itu mula menghadiahkan senyuman paling maneesss… tak sangka sungguh suara semanessssssss rupanya.. aku terpesona dan tergamam… haram aku tak dengar satu ape pony g dia cakap.. yg aku tau suara dia mengkhayalkan.. mata bertentang mata… hati mula berbunga-bunga… mulut pula … mulut pula gelak bagai nak gila… kahkahkahkahkahkahkahkah… gua macam tak caya lu baca cerita gua ni… serious dah termati kate2… lain kali ah gua sambung… gua dah dapat ilham nak tido ni… rugi kalau gua abaikan kehendak mata…

**aku tulis ni malam tadi... tapi aku pos skang sebab aku bz tgk dvd tadi.. hehehe...

2 comments:

BISKUTMARIE(",) said...

gua da syak da...
ini mesti 1 pernipuan..
cet...

kupu-kupu biasa said...

hahaha.. dah agak konon... alaa ko sebenarnya mengharap aku tulis pasal kau kan?.. kan?.. kan?..