Thursday, October 29, 2009

Hari dimana aku dan Zul bukak Company

Memandangkan aku selalu dijadikan tempat untuk mengadu dan meminta pendapat tentang cinta.. aku dan zul telah sepakat untuk membuka pusat kaunseling.. dimana aku akan bg nasihat tentang cinta semata.. while zul pula akan jadi secretary aku..

Sebagai satu2nya secretary aku… aku akan pastikan zul dibekalkan dengan laptop VAIO warna putih (aku nak kasi kaler pink tapi dia xnak).. pastu aku bekalkan sekali dgn broadband.. xde maknenyer laptop tu kalau xde broadband.. bukan tu jer.. aku akn pastikan dia dapat sebiji blackberry yg maha canggih so that dia senang nak berkomunikasi dgn aku and senang nak bgtau aku ape appointment aku setiap hari tanpa jemu..

cuti mingguan kami ialah 3 hari… jumaat, sabtu dan ahad.. hehehe… keje 4 hari seminggu… ahhhh ape adehal.. satu jam aku dengar org luah perasaan jer aku dah ble dapat RM150.. ni pon aku rase dh cukup murah… maklumlah, nak bayar duit sewa ruang lagi.. nak bayar bil blackberry si zul lagi.. nak maintain secretary dari golongan kawan2 sendiri ni bukan mudah.. ni pon dh habis kawtim..

pastu zul suruh aku letak akuarium kat luar opis aku so that mana2 client yg degil sgt xnak terima kenyataan nasihat aku tu, kami rendam je kepala dia dlm akuarium tu biar sedar sikit silap dia.. tapi aku cadang nk letak ikan phirana yg aku import dr sungai amazon tu dalam akuarium… biar hilang terus kepala org yg degil xnak percaya nasihat aku.. hahahahaha.. and kalau ble nak letak belut letrik and ikan buntal sekali.. and memandangkan akuarium maybe tak berape nak muat, kami cadang nak buat kolam je terus… hahahahaha… xpe.. ruang opis muat.. kami pon mampu.. yelah, income satu jam jer RM150… tu pon ikut pada ke-berat-an kes.. kalau mana yg agak2 menguji minda sangat tu aku charge ah lebih sikit… hhmmm… ok lah kami dah bersetuju untuk ada list harga bagi setiap permasalahan cinta… hehehe… kalau masuk jumpa aku semata2 nk ngorat pon ade harga sendiri… RM10K dan persetujuan bapak aku.. hahahahaha

Memandangkan aku xde pekerja lain selain Zul, so ofcoz gaji dia lumayan.. sebab suma keje dia kena buat.. aku dah kawtim dgn Zul… demi kawan2, gaji permulaan dia RM5K.. akan naik bila business aku makin maju… ye lah sebab kami igt xnak tersekat pada pemberian nasihat je.. kami nk buat business cari jodoh juga at the same time… hahahaha… perghhhh… gila masukkkk…

Owww ada pertambahan baru… Zul nak mesen urut Ogawa.. hehehehe… xpe-xpe.. asset company banyak… maklumlah, zaman skang ni banyak sgt yg ade masalah cinta so aku ada banyak jam nak dengar masalah org… lg banyak org datang lagi banyak duit masuk… hehehehehe

Hhmmm… tapi ni Cuma angan2 muntah badang aku dan Zul je… hahaha… korang caya ah sangat…. Hahahaha…

4 comments:

Zulfadzly said...

nampaknyer ape yg kite bincang dlm EGM penubuhan company kiter tu ko story gak..bagus!! atleast jadi pedoman pada org lain..

tp kan beb..aku ade idea..selain consultant utk masalah cinta & cari jodoh..ape kate kite tambah lg satu..kite bg consultant utk sape2 yg nak tubuhkan compeny..nak x?

kupu-kupu biasa said...

ok gak tu.. tapi ko tau ke procedure?.. aku tau sikit2 je.. coz dulu masa blajar aku banyak tido.. hehehehe

Pepatung Mematung said...

hehehe.. semalam gaduh.. arini loving-loving pulekkk.. wakakaka..

Zulfadzly said...

tau gak sket2..aku ade belajar masa STPM dulu..alah..kite goreng2,gune ayat yg exstravaganza sket..sure org caye..