Saturday, October 3, 2009

senarai ciri-ciri pasangan idaman..

agak mcm haram bila difikirkan...

list pasangan idaman berjela2 dah tulis... gambar artis pujaan dah penuh dah dinding bilik ditampal... dengan harapan pasangan yang menepati kriteria idaman akan menjadi milik kita... siang malam berangan yang indah saje...

ironiknya...

dalam diam... dalam lubuk hati yg paling dalam kite sebenarnya sedar yang bila kita jatuh cinta, orang yang kita cintai itu akan hanya tergolong dalam exception dari segala bagai list yang kita dah karang berminggu2 tu... sebab somehow cinta tutup mata kita dan buka hati kita semata2... apa standard yang dah ditetapkan oleh minda kita tadi telah awal ditolak tepi...

tapi..

bila putus dengan orang tu... baru lah kesedaran sivik muncul kembali... masa ni baru sedar yang pasangan kita x sehebat mana... x se-gah mana... x se-da-bomb mana... dan masa ni kita akan mula gelakkan kebodohan diri sendiri sebab terburu2 buat keputusan untuk couple padahal kalau tunggu lagi sikit maybe kita dapat yang lebih baik dan lebih sipi2 dgn ciri2 yg kita dambakan.. tapi masalahnya kita suka ulang kesilapan dulu dengan lebih jitu lagi... list pasangan yg kita dambakan kite sanggup tolak tepi just because nak rasa lagi perasaan dipunyai...

x perlu tangkap muat untuk bahagia dan berpunya... ambil sedikit masa.. sedikit ruang... ambil sedikit peluang untuk berkenalan dengan lebih ramai orang... umur hanya nombor dan bukan penentu untuk kite mula mencari jodoh...

amacam??.. puitis x ayat gua??.. hahahaha... mmg macam cilake... dah 4 mlm berturut gua insomnia...

3 comments:

Zulfadzly said...

aku paksa utk menaip..hurm..puitis gak laa..

bukan hari2 ko insomnia ke beb?

cik bunga said...

cinta tu buta~
tp ble da putus cinta, br aku sedar aku yg buta huhu.

kupu-kupu biasa said...

zul.. hahahaha.. agak ah.. tapi skang makin kronik doh.. stok mmg x tido..

cik bunga... semua org akan jadi buta bila bercinta