Friday, October 2, 2009

episod satu

Ni suma story back on popular demand.. cilake... habis lah gua kena jadi pelarian lepas ni.. tapi gua yakin suma ofis sure ada "kak Jenin" masing2 yg versi lebih hebat... hahaha...


Tersebut lah kisah, kisah yg terjadi kat opis aku… aku dh naik muak dengan perangai Kak Jenin ni.. angan-angan tinggi melanggit dan sangat x logik.. Mula-mula masuk keje dulu aku dh ble detact perangai kemegahan megaria dia ni tp aku malas nak tegur sebab aku budak baru dalam arena ni..

Namun setelah bergelar otai ditingkat bertuah ini.. aku rasa aku patut berkongsi cerita sensasi ni... Kak Jenin ni cerita nak gah jer.. asal ada org cerita adik diaorang pandai jer, haaaah amik kau.. dia pon cerita lah adik dia pandai tahap dewa dewi.. sampai nak di hantar ke oberseas.. cehh... dan2 jer..

Haa cerita pasal anak dia lg lah aku xleh blah.. macam anak dia pandai sgt.. cerita telatah anak dia beria2... bg dia anak dia petah, tp bg aku plak tu nama dia keletah and kurang ajar.. perrgghhh.. gua bkn nak cakap ape ah kan, dulu masa gua kecik, kalau mak gua tgh bercakap and gua cilok sikit je sampuk... haaa memang wajib lah tapak tgn mak gua lekat kat pipi suci gua ni.. gua pon x phm camne Kak Jenin ni ble gelak2 dengan riang rianya... hepi plak dia anak dia kureng ajar... pelik.. pelik... apa kejadahnya ni penonton...

Hehehehe... aisehh x cerita lg pon gua dh nak gelak thp gampang... bermula kisah si Jenin yg tragis... out of no where nak cerita kat orang pasal wedding dia dulu... zaman awal thn 2000++ kot.. statement hangat dia ialah... ”Akak dulu kawen pakai baju kawen yg pernah digayakan oleh Aleeza Kassim dalam majalah pengantin.. akak org pertama yg rasmikan baju tu.. ”... hahahaha... sumpah nak gelak guling2... Aleeza kassim tu almost 6 kaki tingginyer.. while Kak Jenin ni Cuma aroung 4 kaki lebih jer... perrghhh mahu kain baju pengantin tu kena diheret sepanjang masa.. dah macam cerita momok pon ada aku rasa kalau dia betul2 pakai baju yg dh digayakan Aleeza Kassim... hahaha.. menurut sumber2 yg boleh dipercayai... baju kawen dia x lawa pon and x pernah kuar majalah mana2 pon... aiseehhh men..

Selain itu.. secara berani dan tekad nya.. kak Jenin bgtau suma org dia beranakkan anak dia tu kat wad diraja since wad first class dah penuh... Macam haram betul penipuan dia... x pandai menipu betul.. agak2 ah kalau ye pon kau nak Upgrade kan diri kau yg memang x Up tu.. gila… even Tengku2 pon x berani nak buat statement beranak kat wad diraja..

Pastu... ni pon aku xleh blah gak.. dia bgtau suma org dia beli rumah kat Stulang Laut .. untuk makluman korg yg xtau... stulang laut tu rumah gabak2 besarnya ala-ala mahligai indah bak umah kat Bangsar or Bukit Antarabangsa.. Bezanya Cuma umah area stulang tu depan laut yg memandang negara yg pernah dilanggar todak.. pergghhh.. gila gua terer sejarah.. hahaha... anyway, aku bukan xnak caya cerita dia... tp ko pk ah sendiri ek.. Laki Kak Jenin ni Cuma peniaga kecil2-an jer... bukan tokey balak or atleast tokey ranting pon aku ble terima lg... Kak Jenin nip on kerani biasa je.. bawak keta mesia gak… Nak belagak pon agak2 ah wei.. malu tau x org dengan angan2 ciptaan kau tu… oohh sebelum aku lupa.. dia ni skang tinggal kat umah kampung mak dia yg sememangnyer xde pagar suma... kira kalau dari cara dia bercerita kau xkan sangka dia duduk umah macam tu.. coz dia pernah sound aku dulu tu beb kata umah aku kampung... cilakak!!.. tp xpe.. gua terima jer.. janji umah kampung gua ada pagar and ada aircon beberapa bijik yg berfungsi dgn baik dicuaca panas terik merik ini..

Ooww and Kak Jenin juga buat statement yg masa dia kawen dulu dia pakai khemah yg ala2 khubah masjid yg satu khemah harga RM700-800.... pergghhh awal thn 2000++ mana ada khemah gini lagi beb... gila advance kalau dia dh guna time tu.. x cukup dengan tu, as i mentioned b4, area umah dia lorong sempit wei... mana nak muat khemah besar macam tu… lainlah kalau khemah tu salut umah dia sekali.. haaa yg tu maybe muat ah kot... serious evil statement aku itu.. hahaha….

Pastu… perghhh.. adalah satu hari yg indah… suma org sandar kepenatan dan diam terkaku nikmati aircon.. untuk ceriakan suasana (aku rasa dia senyap lg aku suka).. dia pon bercerita pasal dia sesat kat satu hotel 5 bintang and tertekan tingkat 19 and dia kononnya terkejut and turun balik ke lobi dan kemudian tergelak riang gembira... yg tragis nya pasal cerita dia ni ialah, Hotel tu ada 17 tingkat je... so camne dia ble sampai tingkat 19?.. dia ada magic ke wei?.. nape aku xtau?... adeeiii... pastu, in order nak naik tingkat lebih dari tingkat 10 kau kena ada kad khas and kena cucuk kat tempat nak tekan tingkat tu.... so camne dia ble lepas naik tingkat 19 dia tu?... pelik.. pelik... tp xtau ah kalau dia guna kad matrik masa dia belajar dulu kan... mungkin kad tu berkuasa tinggi untuk menjana lift tu untuk bawa dia ketingkat 19 dia tu... naik ke awan biru boleh pakai lift hotel 5 bintang tu kot...hahahaha.....


Aku bukan nak kata apa ah… tapi aku rasa Kak Jenin ni cerita pasal life yg dia x mampu kecapi.. aku pon ada angan2 gak tp aku simpan dalam hati jer... and kalau aku nak kongsi dgn org pon aku akan include perkataan ”kalaulah kan..... mesti best”.. kengkadang kesian gak dengan Kak Jenin ni.. tapi aku rasa dia ni memang layak digelakkan sampai terguling2... stop drop and roll sebab sumpah penipuan dia bodoh sgt...

3 comments:

mimie said...

eh.kesian nye..dia ni telalu impikan life mcm tu,tp tak mampu.lepas tu citer kat org mcm org ni bodoh percaye bulat2 kt dia.

smpaikan salam aku kt kak jenin tu ..bg tau dia " in your f***ing dream"

terima kasih.

kupu-kupu biasa said...

i wish i could tell her that but part hati aku yg selembut barbie ni menidakkan tindakan itu.. so aku biarkan je dia jadi bahan hiburan aku dikala bosan... hahahahahaha

Zulfadzly said...

"hati aku yg selembut barbie" kahkahkah..ayat x leh blah!!

tuhan..ampunkan dosa aku..tak tertanggung dosa membaca tanpa perasaan ni..