Thursday, October 22, 2009

telenovela: imbasan kenangan lalu..

Dimana gua berhenti tadi.. hhmmm.. ape ye yg gua nk tulis td sebelum gua mengamuk pasal budak lakhanat tu... hhmmm.. oh ye.. x mula lagi rupanya.. hehehehe.. lalok betul gua ni.. ok sambung.. begini ceritanya..

kisah ini berlaku pada jutaan-jutaan-jutaan saat yg lalu..

Hari agak panas.. gua secara ceria pakai baju kaler pink.. gua rasa gua dah cukup cun dah masa tu.. jantung macam nak pecah gak ahhh.. gua tunggu dia kat lobby.. sepatutnya gua jumpa dia petang sikit tapi memandangkan game dia ditunda keesokkan harinya jadi “date” kami dipercepatkan..

Perrghhhhh... Kalau korg terserempak dgn gua masa tu, gua yakin korg xkan budget gua ble jadi sesopan dan se- tertip itu.. stok kalau cakap tu slow yg teramat bunyinya.. selembut angin bayu gitu.. sepatah dia Tanya sepatah gua jawab.. tunduk jer.. naik lengguh tengkuk gua.. malu2 babi ekor pusing lah kononnya tu.. hahahaha....

Nak di pendekkan cerita lepas sesat beberapa kali, akhirnya kiteorg tiba di Ikea.. parking cam haram penuh.. aroma bau peluh manusia memenuhi ruangniaga Ikea.. org bersesak2 bertolak2.. gua x pasti apa yg nak direbutkan sgt kat ikea tu.. macamlah esok Ikea tutup.. gua ni xde ah tinggi mana so mudah untuk hilang dibalik lautan manusia yg mula berasak2 itu.. tanpa sengaja tangan gua sempat memegang lengan dia.. (hhmmm dia ni kita namakan “MR”.... si “MR” ni buat muka cool je.. aku pon buat cool gak ah.. gila ilang rokers kalau mengelelabah kat sini kan.. so dalam gua tgh shok pengang lengan tu tetibe ada satu makcik ni ble langgar gua plak.. x pasal2 pegangan tangan gua kat lengan “MR” terlepas.. gua kaget.. terkesima dgn keadaan yg mengelirukan.. tetibe je rasa mcm sekeliling gua jadi slow motion.. tapi dalam keributan, gua nampak “MR” hentikan langkah and somehow lengan dia mcm dijarakkan sikit dr badan so that tgn gua dapat pegang balik tempat yg sama.. pergghhh... rasa mcm diselamatkan sang putera gitu... sumpah gua teruja masa tu.. senyum meleret jer.. dan2 tu gua macam terdengar lagu2 cinta macam dalam filem tu.. hehehe… muka bangga x hengat.. mcm menang award pon ade..

tapi tu baru sikit beb.. masa nak ke Curve, tgn gua still cantik lagi kat lengan, tapi bila naik eskulator entah camne tah tgn gua ble terlepas.. seperti biasa scene ala2 slow motion itu berlaku lagi dalam hidup gua ketika itu.. instead of kepakkan lengan seperti tadi, “MR” secara tidak disangka2 telah menyambar tangan gua and gengam jari-jemari gua yg telah gua sapu lotion pelembut baiikkkk punyaaa… kalau tadi lengan gua teruja.. ni tgn lagilah.. teruja ruji gua dibuatnya.. ahaks.. sumpah gua gedik macam Sara cerite Nur Kasih tu… hahahaha… serious malam tu gua x cuci tgn kanan gua.. gua takut bekas dia pegang tu hilang.. rasa mcm nak framekan je tgn gua masa tu so that anak cucu gua nanti ble tgk tgn gua yg adalah kesan gengaman erat "MR" tu.. hehehehe....

skang... bila gua pikir balik kenangan cinta gua ni gua sure senyum sendiri.. sopan je gua.. ayu jer.. jalan teratur je.. hehehe.. bila dibandingkan dgn realiti life gua skang mmg lain benar lah.. gua sebenarnya jalan cam samseng.. rambut xde mase gua nak ikat kemas2.. gua biar je kena tiup angin sampai kusut.. lotion pon x pakai.. gua siap ble join kawan gua menganjing kakak opis yg pakai lotion.. hehe.. skang soundtrack/soun effect/ surround sound pon bukan lagu2 cinta.. more tu lagu untuk melempang orang.. hehehe… wahhhh… cepat betul zaman berubah… hhmmm… ok ah.. demi utk flash back zaman tu.. gua igt esok gua nak jadi lemah lembut sopan santun baik budi pekerti.. kegagalan tu gua dh ble nampak samar2 tapi xpe gua cuba yg terbaik..

**gua tau cerita gua ni agak tergantung.. tapi bukan salah gua.. salah ubat selesema gua.. ubat cinonet tu ble thn power.. gua yg td elok je karang pujangga kini sudah ngantuk bagai nk gila.. apa yg gua carutkan kat sini pon samar2 dimata gua… hhmmm.. apa gua merepek pepanjang ni??.. patut gua cakap pasal ending cerita ni kan??.. tapi cerita ni xde ending yg diharapkan lagi so gua xleh nk reka yg bukan2.. gua pon tgh ngantok so xde tenaga nk reka sambungan cerita gua ni.. tapi yg pasti kenangan ni kenangan terindah… hek eleh… mcm lagu indonesia tu beb… caraaa… ahhhhh shit… apa gua melalut ni???... gua yakin ni petanda yg gua dh wajib tido… so gua punya cerita end sini je lah ye… ZZzzzzzzzzzzzz…


**esok kalau gua teringat mana2 adengan romantik dalam kisah2 percintaan gua nanti gua update entry baru eh... hehehe... ok ok gua kena tido... ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..


**apsal xde sape anta resume kat gua lagi haa?.. tarikh tutup dah nk dekat tapi xde sape ke berkenan kat gua ni??.. hahaha... ok ok fine gua tido.. ye nk tido ah ni... ZZzzzz.. ye gua tido... ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

3 comments:

Zulfadzly said...

dek kerana arahan ko malam td..aku speed selaju boleh nak sampai opis..sbb? nak bace carutan ko..tp cam biase!! ko sentiasa memotong stim!! aku baru nak feel..baru nak rase indahnyer cinta..indahnyer pegang2 tgn..tp..huh!! hampeh!! aku nak ko sambung balik!! paham!!

**ko sediakan RM300 tau..sbb aku langgar terapik lait lg..sume sbb ko la ni!!

BISKUTMARIE(",) said...

nnt sambung lagi ye...??
hahaha..
:D

kupu-kupu biasa said...

zul..hahahaha.. eh mana ade arahan... aku cuma memberitahu jer... ni kire kisah eksklusip ni beb.. igt senang ke aku nk cite pasal zaman dulu2 aku... hehehe...

rm300??.. hehe.. no yg anda dial xde dlm perkhidmatan.. hehehehe... tuuttt.. ttuuuttt... tuuuttt...


biskutmarie.. sambung ape?.. cite eksklusip tu sampai situ jer.. hahahaha...